İsrail başbakanının oğlundan 'Yahudi karşıtı' karikatür

İsrail başbakanının oğlundan 'Yahudi karşıtı' karikatür

Benyamin Netanyahu'nun 26 yaşındaki oğlu Yair Netanyahu’nun sosyal medya paylaşımları tartışma yarattı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun Facebook'ta paylaştığı, "Yahudi karşıtı" bir karikatür, ülkede tepkilere neden oldu.

26 yaşındaki üniversite öğrencisi Netanyahu'nun Facebook'ta paylaştığı "Gıda zinciri" adlı karikatürde "dünyayı Yahudilerin yönettiği" algısına gönderme yapılıyor.

Karikatürde, Netanyahu'ya sert eleştirileriyle bilinen Amerikalı Yahudi milyarder George Soros, sürüngen bir yaratığın önünde, ucunda 'Dünya'nın' asılı olduğu bir sopa sallandırıyor.

Bu yaratık da ellerini ovuşturan bir tüccar figürüne, simyada dokunduğu her şeyi altına dönüştüreceğine inanılan felsefe taşını sarkıtıyor.

'Gıda zinciri'nde, yolsuzluk iddialarının ardından Netanyahu'nun istifası talebiyle düzenlenen protesto gösterilerine öncülük eden eski Başbakan Ehud Barak, aktivist Eldad Yaniv ve eski başbakanlık konutu kahyası Meni Naftali de var. Naftali, kötü muamele iddiasıyla Netanyahu'nun karısına dava açmıştı.

Eski başbakan Ehud Barak, genç Netanyahu’nun tedavi görmesi gerektiğini savunurken, İşçi Partisi lideri Avi Gabbay da, “akla gelebilecek tüm kırmızı çizgileri aştığını” ve bunun, “İsrail için üzücü bir gün” olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.