Taliban'dan ABD konvoyunda bomba yüklü araç saldırısı: '13 ABD askeri öldü'

Taliban'dan ABD konvoyunda bomba yüklü araç saldırısı: '13 ABD askeri öldü'

Taliban tarafından ülkenin kuzeyindeki Pervan ilinde ABD güçlerinin konvoyuna yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi.

Taliban tarafında ülkenin kuzeyindeki Pervan ilinde ABD güçlerinin konvoyuna yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre Afganistan'ın kuzeyindeki Pervan iline bağlı Bagram ilçesinde ABD güçlerinin konvoyuna yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi. Bombalı aracın konvoyun arasına dalarak infilak ettiğini aktaran kaynaklar, patlamadan sonra saldırının gerçekleştiği bölgeye çok sayıda ambulans helikopterin indiğini kaydetti.

Saldırıyı Taliban üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal ağlar üzerinden yapılan açıklamaya göre, Bagram ilçesindeki ABD konvoyuna yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi. 

"13 ABD askeri öldü 11'i yaralandı"

Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle ABD konvoyundaki 3 askeri aracın tahrip olduğunu ifade eden Taliban sözcüsü Mücahid, saldırıda 13 ABD askerinin öldüğünü ve 11 askerin de yaralandığını belirtti.

Füze saldırısı düzenlenmişti

Taliban bugün sabah saatlerinde Pervan ilinin Bagram ilçesinde bulunan ABD'nin en büyük hava üssüne yönelik füze saldırısı düzenlemişti.

Bugün aynı ilçede düzenlediği iki saldırının da 11 Eylül saldırılarının yıldönümüne denk gelmiş olması, Taliban'ın bu saldırıları 11 Eylül'ün yıldönümü sebebiyle gerçekleştirmiş olması ihtimalini akıllara getiriyor.

ABD her yıl 11 Eylül'de Afganistan'daki askerlerinin güvenlik önlemlerini en üst seviyeye tutmakta ve ek güvenlik protokolleri uygulamakta.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.