El Kaide'den Arakan için 'cihat' ve genel seferberlik çağrısı

El Kaide'den Arakan için 'cihat' ve genel seferberlik çağrısı

El Kaide'nin merkezi tarafından yapılan açıklamada, ''Arakan'daki kardeşlerimizin tattıkları acı, Myanmar hükümetine de tattırılmalı..." denildi.

El Kaide Genel Liderliği "Burma Çağrısı" başlığıyla yayınlanan bildiriyle bütün Müslümanları Arakan'daki zulmü durdurmaya ve Müslüman Rohingya halkına destek olmaya çağırdı. Genel seferberlik ilan edilmesi gerektiğini bildiren açıklamada 'silahlı direnişin dini bir yükümlülük haline geldiği' belirtildi. Geçtiğimiz günlerde örgütün Yemen kolu da benzer bir açıklama yayınlamıştı.

'Teröre karşı savaş' kavramına dikkat çekilen açıklamada, Arakan'daki katliamların 'terörle mücadele' söylemi ile meşrulaştırılmaya çalışıldığı savunuldu. 

"Teröre karşı savaş söyleminin benimsenmesi, bütün suçlarının ve hataların bağışlanmasını, belki de Nobel barış ödülü ile ödüllendirilmeyi mümkün kılan bir söylem ve her iktidar için yeni trend haline geldi. Katliamlar, insan bedenlerinin parçalanması, evlerin ateşe verilmesi, halkın yerlerinden sürgün edimesi, Arakan'da tüm bu yaşananlar 'terörle mücadele' çerçevesinde sürdürülüyor."

'Bu vahşet cezasız kalmamalı'

Bütün Müslümanları harekete geçmeye çağıran El Kaide, Myanmar hükümetinin muhaliflerle savaş adı altında yürüttüğü askeri operasyonlarla ilgili olarak "Arakan'daki kardeşlerimize yönelik vahşeti cezasız kalmamalı. Arakan'daki kardeşlerimizin tattıkları acı, Myanmar hükümetine de tattırılmalı..." dedi.

Myanmar'daki Müslümanlara yardım etmenin şer'i zorunluluk ve dini bir yükümlülük haline geldiğini belirtilen açıklamada Bangladeş, Hindistan, Pakistan ve Filipinler'deki Müslümanlara Burma'ya [Myanmar] doğru yola çıkılması çağrısı yapıldı.

"Bangladeş, Hindistan, Pakistan ve Filipinler'deki Mücahitleri Burma'ya doğru yola çıkmaya, Arakan'daki Müslüman kardeşlerini savunmak için gereken her türlü hazırlığı yapmaya, kardeşlerinin haklarıı savunmak için Myanmar'ın vahşetine karşı direniş göstermeye çağırıyoruz"

Silahlı direniş ve seferberlik çağrısı

Arakan'da 'silahlı direnişin' zorunluluk haline geldiği savunularak tüm Müslümanların para, ilaç, yiyecek, giyecek ve silah gibi bölgedekilerin ihtiyacı olan her türlü desteği vermeleri gerektiği bildirildi. Ayrıca, Müslümanlara karşı sürdürülen saldırılarla ilgili kamuoyunda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekildi.

Kuran ayetleri ve hadislerden birçok alıntı yapılan açıklamada "Eğer Müslümanların yaşadığı bir yere düşman saldırdığında o bölge halkı bu saldırıyı engelleyecek güç ve imkanlara sahip değilse silahlı mücadele bireysel zorunluluk olmaktan çıkar, genel zorunluluğa dönüşür." denildi. El Kaide, Hanefi mezhebinin konu hakkındaki görüşüne yer vererek bölgede silahlı direnişin tüm Müslümanlar için farz olduğunu savundu.

"Hanefi mezhebi alimlerine göre eğer Kafirler, Müslümanların yaşadığı bir bölgeye saldırırsa cihad, o bölgede yaşayan her Müslüman için farz olur. O bölgedeki Müslümanlar düşman saldırısına karşı koyamayacak durumdaysa onlara en yakın yerdeki Müslümanlara da cihad farz olur. Ve bu durum düşmana güç yetirene kadar devam eder, ta ki cihad Doğu'dan Batı'ya tüm Müslümanlar için farz haline gelene kadar."

El Kaide Genel Liderliği Arakan'daki saldrılara karşı tüm Müslümanları acilen harekete geçmeye çağırdı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.