Deyr ez Zor'da 'sessiz' katliam: Son 72 saatte 100'den fazla sivil öldü

Deyr ez Zor'da 'sessiz' katliam: Son 72 saatte 100'den fazla sivil öldü

Rusya destekli rejim güçleriyle ABD destekli YPG/PKK'nın hakimiyet yarışına sahne olan Deyr ez Zor'da sessiz bir katliam işleniyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya ve ABD'nin desteklediği güçlerin Deyr ez Zor kenti çevresine ilerleme girişimleri bir katliama dönüşmüş durumda. 

Geçtiğimiz gün Rusya'ya ait savaş uçakları Deyr ez Zor kenti kenti doğu kırsalındaki El Buleyl beldesindeki meskun mahalleri hedef aldığı hava saldırısında en az 36 sivil yaşamını yitirmişti. 


IŞİD'in geri çekilmesi üzerine ABD destekli PKK/YPG (Sarı) ve Rusya destekli rejim/Şii milis güçler saldırıya geçti

Yerel kaynaklar YPG güçlerinin kent merkezine doğru başlattığı saldırı ile birlikte ABD öncülüğündeki koalisyonun bölgede hava saldırıları düzenlemeye başladığını belirtiyor. Ayrıca YPG güçlerinin karadan ilerlediği bölgeleri yoğun topçu ateşine tuttuğunu ifade eden kaynaklar, top atışları ve hava saldırılarında çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği bilgisini kaydediyor.

"72 saatte 100'den fazla ölü"

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan Baladi News ajansının aktardığı rakamlara göre, Deyr ez Zor kenti ve çevresinde Rusya ve ABD'nin düzenlediği hava ve kara saldırılarında son 72 saatte 100'den fazla sivil yaşamını yitirdi.

Deyr ez Zor kenti ve kırsalında sivillere yönelik bir katliamın sürdürüldüğünü aktaran haber ajansı, savaş uçaklarının sivil yerleşim birimlerini hedef aldığını belirtirken, YPG güçlerinin düzenlediği topçu atışları sebebiyle çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığı bilgisini geçmekte.

Suriye'nin doğusunda, bir kısmı IŞİD kontrolünde olan Deyr ez Zor kentine yönelik kuşatma Rusya'nın hava desteğiyle rejim güçleri ve yabancı Şii milislerce geçtiğimiz hafta 5 Eylül'de kırılmış, kent merkezinde yaşanan çatışmaların ardından rejime bağlı güçler Deyr ez Zor hava üssüne kadar ulaşmıştı.

Öte yandan ABD tarafından desteklenen YPG/PKK güçleri de Deyr ez Zor kenti kuzey kırsalına yönelik bir operasyon başlattığını ilan etmiş ve kısa sürede IŞİD'in geri çekilmesiyle bölgede ilerleme sağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.