IŞİD'ten kriket maçına canlı bomba saldırısı: 9 ölü, 36 yaralı

IŞİD'ten kriket maçına canlı bomba saldırısı: 9 ölü, 36 yaralı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de gerçekleşen canlı bomba saldırısında güvenlik güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın başkenti Kabil'de il merkezinde bulunan Gazi Kriket Stadyumu yakınlarında güvenlik güçlerinin toplandığı alana canlı bomba saldırısı düzenlendi. 

Stadyumda yapılan kriket turnuvası sırasında gerçekleştiği belirtilen canlı bomba saldırısı sonrasında maçlar iptal edilirken kriket oyuncuları bölgeden tahliye edildi.

"9 ölü 36 yaralı"

Yerel kaynaklar düzenlenen canlı bomba saldırısında çoğu Afgan güvenlik güçlerinden olmak üzere en az 9 kişinin öldüğünü belirtirken aralarında sivillerinde olduğu en az 36 kişinin yaralandığını ifade ediyor.

Patlamanın yaşandığı bölgeden görüntü

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Afgan yerel medyasından farklı kaynaklar ölenlerin arasında sivillerinde de olduğunu aktardı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Saldırının gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra Amak Ajansı üzerinden bir açıklama yayınlayan IŞİD, olayın sorumluluğunu üstlenirken, canlı bomba saldırısının kendilerine bağlı bir savaşçı tarafından patlayıcı yelek kullanılarak düzenlendiğini duyurdu.

Örgüt tarafından yapılan açıklamada saldırıda bölgedeki Afgan emniyet güçlerinin hedef alındığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.