Telefonda oyun oynamaktan kör oldu

Telefonda oyun oynamaktan kör oldu

Çin’de bir kadın tüm gün akıllı telefonu ile oyun oynadığı için kısmi körlükle karşı karşıya kaldı.

Çin’de bir kadın tüm gün akıllı telefonu ile oyun oynadığı için kısmi körlükle karşı karşıya kaldı. 21 yaşındaki Wu Xiaojing, saatlerce Honour of Kings isimli çevrimiçi oyunu oynuyordu.

Finans sektöründe çalışan Wu, günün büyük bir bölümünde akıllı telefonu ile oynadığı için sağ gözünde görme kaybı yaşıyor.

Hastaneye yatırılan genç kadına Retinal Arter Tıkanıklığı (RAT) teşhisi koyulmuş. RAT daha çok yaşlı kişilerde ortaya çıkan bir hastalık ve çoğu vaka tamamen görme kaybıyla sonuçlanıyor.

Çin’in sosyal medya sitesi Weibo’da Wu’nun durumu için eleştirel yorumlar yapılmış. Hastane yatağındaki fotoğrafı için bir kullanıcı, “Hala elinde telefon var” yazmış. Bir başka kullanıcı ise, “Bu çok korkunç bir durum ama ben hala oyunu silmedim” demiş.

Wu yaklaşık 8 saat boyunca hiç kımıldamadan her gün oyun oynadığını itiraf ediyor.

Wu, oyun bağımlılığı hakkında, “Tatil günlerimde, sabah 6 gibi kalkıyor kahvaltımı yaptıktan sonra öğleden sonra 4’e kadar oyun oynuyorum. Sonra biraz yemek molası ve dinlendikten sonra gece 1-2’ye kadar tekrar oyuna dönüyorum. Ailem beni kör olabileceğim konusunda uyarıyordu’’ dedi.

Çin’de bulunan Nancheng hastanesinden bir uzman Wu’nun çok fazla oyun oynamaktan dolayı kısmi olarak körlük yaşadığını söylüyor.

Honour of Kings oyunu Çin’in en popüler akıllı telefon oyunlarından birisi ve 200 milyon kullanıcısı bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.