Türk ordusu İdlib'de hangi bölgelere konuşlanacak?

Türk ordusu İdlib'de hangi bölgelere konuşlanacak?

TSK'nın, İdlib'de 'gerginliği azaltma bölgesinde' gözlem noktaları oluşturmak amacıyla başladığı görev, ilk etapta İdlib-Afrin hattında gerçekleşiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin İdlib 'gerginliği azaltma bölgesinde' gözlem noktaları oluşturmak amacıyla başladığı görev, ilk etapta İdlib-Afrin hattında gerçekleşiyor.

İntikal hattında bulunan AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden hareket ederek dün gece sınırın Suriye tarafında geçen TSK unsurları, İdlib'in kuzeyinde bulunuyor.

TSK unsurları ilk etapta, Türkiye sınırında bulunan PKK/PYD kontrolündeki Afrin'in yakınlarında bir noktada konuşlandı.


Suriye'deki ateşkesin diğer garantörleri Rusya ve İran ile varılan Astana anlaşmaları çerçevesinde gerçekleşen intikal, İdlib-Afrin sınır hattında sürecek.

İlerleyen süreçte kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSK'nın 10'dan fazla bölgede gözlem noktası oluşturması öngörülüyor.

Garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan TSK unsurları, Kazakistan'ın başkenti Astana'da varılan anlaşma çerçevesinde konuşlanacak.

Türkiye İdlib'in iç bölgelerinde, Rus güçleri ise dışında gözlem noktaları kuracak.

PKK/PYD'ye karşı güvenlik duvarı

Türkiye’nin İdlib içerisinde oluşturacağı askeri hat, aynı zamanda İdlib ilinin kuzeydoğu ucunda yer alan Halep’e bağlı Afrin ilçesindeki PKK/PYD'nin İdlib’e yayılmasının önünde güvenlik duvarı halini alacak.

2011’den bu yana Afrin'i işgal eden örgüt, ülkenin kuzeyinde, Irak sınırından başlayarak Akdeniz’e çıkabileceği bir koridora kavuşmak için İdlib’in bir bölümünü ele geçirmek istediği öne sürülüyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.