Hamas: Ufukta ateşkes görünmüyor

Hamas: Ufukta ateşkes görünmüyor

Hamas, İsrail ile devam eden müzakereler hakkında açıklamada bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve İsrail ile esir takası gerçekleştirilmesi amacıyla yürütülen müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamada Gazze'de yakın zamanda bir ateşkes ilan edilmesinin ufukta görünmediği kaydedildi.

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Yardımcısı Halil el Yahya İran Press TV'ye verdiği röportajda, yakın gelecekte bir ateşkes anlaşmasına varılması konusunda "iyimser olmadığını" belirtti.

Yahya, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik saldırıyı uzatmak istediğini de sözlerine ekledi.

Halil El Yahya Hamas'ın Gazze'de bir ateşkes anlaşması için müzakerelere yeniden başlamaya hazır olduğunu vurgulayarak "halkımızın iyiliği için en üst düzeyde esneklik göstermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

"Eğer savaşı sona erdirmenin yolu görüşmeler ise biz hazırız" diyen Yahya, "İsrail'in savaşta açlık da dahil olmak üzere kabul edilemez silahlar kullandığının" altını çizdi.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes ve esir takası müzakereleri ABD, Katar ve Mısır'ın ara buluculuğuyla bir süredir devam ediyor.

Mısır ve Katar'da yürütülen müzakerelerde henüz bir uzlaşıya varılabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.