HDP Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürecek

HDP Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürecek

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" dedi.

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile uzlaşma sağlamasının ve Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklamasının ardından gözler HDP'ye çevrilmişti.

HDP tarafının bugün yaptığı açıklamada seçimlerin ikinci turunda da Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeye devam edileceği ifade edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kürtlerin politik idaresine kayyumlar yoluyla ipotek koyanlar aynı zamanda bütün türkiye halklarının iradesine ipotek koyanlardır. 

Kürt sorununun çözümsüzlüğü toplumun çıkarına değildir. Bu çözümsüzlük oyunu bozulmadan cumhuriyet demokrasiyle bütünleşemeyecektir. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken bizler her ne koşulda olursa olsun halkın iradesini tüm iradelerin üstünde tutacağız.

Göçmen veya mültecilerin siyasi çıkarların malzemesi haline getirmek yanlıştır ve insanı değildir. 

"Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir.

28 Mayıs’ta milyonlarla birlikte başarabileceğimize, tarihin akışını hep birlikte demokratik değişim yönünde çevirebileceğimize dair umudu büyütüyoruz

Sandığa eksiksiz gideceğiz ve hep birlikte tek adam rejimini değiştireceğiz."

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.