Hint güçleri beş aylık Arakanlı bebeği göz yaşartıcı gazla öldürdü

Hint güçleri beş aylık Arakanlı bebeği göz yaşartıcı gazla öldürdü

Hindistan güçlerinin Keşmir'deki gözaltı merkezinde Arakanlı Müslümanlara göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu bir bebek hayatını kaybetti.

Hindistan güvenlik güçlerinin işgal altındaki Cammu Keşmir'de gözaltı merkezinde tutulan Arakanlı Müslümanlara göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi sonucu 5 aylık bir bebek gazdan etkilenerek hayatını kaybetti.

270 kadar Arakanlı Müslümanın yaklaşık 2 yıldır tutulduğu Hiranagar gözaltı merkezine Hindistan güvenlik güçleri geçtiğimiz gün göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunmuştu.

Rohingya İnsan Hakları Girişimi yaptığı açıklamada, gazdan etkilenen bebeğin tedavi altına alındığını ancak geçen hafta yaşam mücadelesini kaybettiğini duyurdu.

Hindistan güvenlik güçleri, anne ve babayı bebeklerinin cenazesine elleri kelepçeli ve zincire vurulmuş bir şekilde götürdü.

2 yıldır gözaltıan tutuluyorlar

Hindistan, Myanmar ordusunun zulmünden kaçarak işgal altındaki Keşmir'e ulaşan çok sayıda Arakanlı Müslümanı "ülkeye yasa dışı yollardan girdikleri" iddiasıyla 2021'de gözaltına almıştı.

Arakanlı Müslümanlar, Birleşmiş Milletler tarafından kendilerine verilen mülteci kimliklerine sahip olmalarına rağmen Hindistan yetkililerince gözaltına alınmaları dikkat çekiyor.

İktidardaki İslam karşıtı BJP yönetimi, birçok Arakanlı Müslümanı, zulümden kaçtıkları Myanmar'a iade etmiş durumda.

Hindistan'ın ülkedeki genel seçimler öncesinde çok sayıda Arakanlıyı daha Myanmar'a iade etmesinden endişe duyuluyor.

Azınlık hakları savunucusu Azadi Project'e göre, Hint yetkililer, Arakanlı Müslümanları "evrak imzalatma" gerekçesiyle polis karakoluna çağırdıktan sonra herhangi bir gerekçe göstermeden gözaltına alıyor.

Öte yandan Hindistan polisi, geçtiğimiz günlerde ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde 74 Arakanlı Müslümanı gözaltına almıştı. Rohingya İnsan Hakları Girişimi'ne göreyse 200 Arakanlı son günlerde gözaltına alındı.

Rohingya İnsan Hakları Girişimi Yöneticisi Sabber Kyaw Min, yakın zamanda gözaltına alınan Arakanlı Müslümanın son 10 yıldır bölgede yaşamakta olduğunu belirtti.

Kaynak. Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.