İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifasını açıkladı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifasını açıkladı

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin yeni lideri yakın zamanda belli olacak.

50'den fazla hükümet yetkilisinin istifasının ardından büyük bir baskıyla karşı karşıya kalan İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifasını açıkladı.

BBC'nin aktardığına göre iktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderliğinden istifa edecek Johnson'ın yerine sonbahara kadar yeni bir lider seçilecek. Bu olayın gerçekleşmesinin ardından Johnson'ın başbakanlık görevini yeni lidere devretmesi bekleniyor.

Boris Johnson gelişmeler sonrası yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyururken, parti liderliğine ve başbakanlığa kimin getirileceği konusunda son kararın iktidardaki Muhafazakar Parti'ye ait olduğunu ifade etti.

Öte yandan Johnson, yeni lideri seçme sürecinin derhal başlaması gerektiğini ve yeni parti liderinin takviminin gelecek haftalarda belli olacağını ilan etti.

Johnson "Tory 1922 Komitesi Başkanı Graham Brady ile yaptığım görüşmemde, yeni liderin seçilme sürecinin ivedilikle başlaması gerektiğini ve yeni liderin programının gelecek hafta açıklanması hususunda anlaşma sağladım." dedi.

Johnson ayrıca yeni bir lider koltuğa oturana kadar kendi liderliğinde bir bakanlar kurulu atadığını açıkladı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.