İngiltere, Eş Şebab'ın Etiyopya ve Kenya'daki saldırılarını durdurmak için devreye girdi

İngiltere, Eş Şebab'ın Etiyopya ve Kenya'daki saldırılarını durdurmak için devreye girdi

İngiltere, Eş Şebab'ın Somali üzerinden Etiyopya ve Kenya'ya yönelik saldırılarını durdurmak üzere bir anlaşma imzaladı.

Etiyopya ve İngiltere 23 Şubat günü Eş Şebab'a karşı yeni bir mutabakat zaptına imza attı.

Etiyopya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada mutabakatın "Kenya-Somali-Etiyopya sınır bölgelerinde barış ve istikrarı artırmayı ve aşırıcı gruplara karşı direnci yükseltmeyi hedeflediği" ifade edildi.

Mutabakat, Etiyopya Dışişleri Bakanlığı Afrika Departmanı Başkan Yardımcısı Jemaludin ve İngiltere'nin Etiyopya Büyükelçisi Darren Welch tarafından, Etiyopya Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlenen bir törenle imzalandı.

Taraflar "Eş Şebab'ın bölgede yol açtığı tehdidi azaltmak için birlikte çalışma kararlılıklarını" ifade ettiler.

Somali merkezli olmak üzere faaliyet gösteren Eş Şebab, Etiyopya ve Kenya içlerinde de saldırılar düzenliyor.

Etiyopya ve Kenya'nın Somali sınırında yer alan bölgelerde Müslüman Somalililer yaşıyor. Bu bölgeler sömürgecilik döneminin ardından çizilen sınırlarla Kenya ve Etiyopya'ya verilmişti.

Eş Şebab söz konusu bölgelerin "işgal altında" olduğunu savunarak bu bölgeleri yeniden Somali topraklarına katmayı hedefliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum