İngiltere'de Filistin yanlısı eylemciler silah fabrikalarını kuşattı

İngiltere'de Filistin yanlısı eylemciler silah fabrikalarını kuşattı

İngiltere'de Filistin'e destek amacıyla protesto gösterilerine devam eden eylemcilerin silah fabrikalarını kuşattığı bildirildi.

İngiltere ve İskoçya'da 20 Mart günü yüzlerce işçi ve protestocu, İsrail'in Gazze'yi bombalamak için kullandığı F-35 savaş uçaklarının parçalarını üreten silah fabrikalarını abluka altına aldı.

Tüm F-35'lerin bileşenlerinin yaklaşık yüzde 15 'i İngiltere'de üretiliyor.

Eylemde Cheltenham'daki GE Aviation Systems ve Edinburgh'daki Leonardo UK tesisleri hedef aldı. Her iki tesis de jetler için bileşenler üretiyor.

Eylemci grup tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hükümetimizden, Refah'ta İngiliz yapımı bombalar kullanarak bu saldırıyı başlatmadan önce İsrail'e silah tedarikini derhal durdurmasını talep ediyoruz. Ancak bu soykırımcı başbakanın harekete geçmesini beklemiyoruz.

Birleşmiş Milletler'in de açıkça belirttiği gibi Refah'a yönelik yasa dışı bir saldırı başlatmadan önce İngiltere'den İsrail'e silah akışını durdurmak için kendimiz harekete geçiyoruz. Bu saldırı felaket boyutlarında ölüm ve yıkıma neden olacak ve Gazze'yi kıtlığa sürükleyecektir."

Eylemciler daha önce de çeşitli silah fabrikalarını abluka altına almıştı.

Eyleme katılan bölge sakinlerinden biri "Bu tesislerdeki işçileri suçlamıyoruz. Biz bu parçaları, devam etmekte olan bir soykırımda kullanacak olan İsrail'e satmaya karar veren patronları suçluyoruz." şeklinde konuştu.

İsrail 2023 yılında Lockheed Martin firmasından 3 milyar dolar değerinde 25 adet F-35 savaş uçağı satın almak için ek sipariş vermişti.

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu siparişle birlikte İsrail hava kuvvetlerindeki F-35 sayısı 75'e yükselecek.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.