İran Afrika'daki ekonomik yayılmacılığını artırıyor

İran Afrika'daki ekonomik yayılmacılığını artırıyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Afrika turu kapsamında Kenya, Uganda ve Zimbabve ile ekonomik ilişkilerini güçlendirmeyi hedefliyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Afrika turuna devam ediyor.

Reisi'nin dün Kenya'ya yaptığı ziyarette Devlet Başkanı William Ruto ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından iki ülke arasında enformasyon, madencilik, turizm, maden ve sanayi, teknik eğitim ve tarım alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandığı bildirildi.

İran ve Kenya arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Reisi, Kenya ile ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Uganda ziyareti

Reisi, Kenya ziyaretinin ardından çarşamba günü Uganda'ya gitti. Burada Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni ile görüşen Reisi, Batı'yı gelişmekte olan ülkeleri her zaman insan haklarını ihlal etmekle suçladığı ancak asıl insan hakları ihlal edenlerin Batılı ülkeler olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi ayrıca ülkesinin bilim ve teknolojik gelişmeler alanındaki deneyimlerini Uganda ile paylaşma sözü verdi.

Museveni ise tarım alanının geliştirilmesinde İran'la iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Öte yandan Uganda ile İran arasında vize muafiyeti sağlanırken tarımsal iş birliği imzalandı ve hükümetler arası ortak daimi komisyon kurulması kararlaştırıldı.

Zimbabve gezisi

Reisi, Afrika turu kapsamında perşembe günü Zimbabve'ye gitti. Reisi'nin burada Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa ile bir araya gelmesi ve bu ülkeyle çeşitli anlaşmalara varması bekleniyor.

İranlı yetkililer, Afrika ülkeleriyle ticari hacmi artırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.