İran Devrim Muhafızları Subayı ülkenin güneyindeki saldırıda öldürüldü

İran Devrim Muhafızları Subayı ülkenin güneyindeki saldırıda öldürüldü

İran geçtiğimiz gün Pakistan topraklarına yönelik saldırı saldırılar düzenlemişti.

İran devlet medyası, Devrim Muhafızları Ordusu'ndan bir subayın Çarşamba günü ülkenin istikrarsızlıklarla boğuşan güneydoğu bölgesinde vurularak öldürüldüğünü bildirdi.

İran devlet haber ajansı IRNA, Albay Hüseyin Ali Cavadanfar'ın İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinde vurularak öldürüldüğünü bildirdi ve olayı "terörist" bir saldırı olarak tanımladı.

Saldırganların kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Saldırıyı Sünni Beluç grup Ceyşu'l Adl üstlendi. Grubun yaptığı açıklamada Albay Cavadanfar ve iki korumasının öldürüldüğü ifade edildi.

Saldırı, İran’ın Pakistan’da Ceyşu’l Adl’i hedef aldığını açıkladığı hava saldırısından bir gün sonra gerçekleşti.

Pakistan, İran'ın kendi topraklarına yönelik saldırılarını şiddetle kınadı ve iki çocuğun saldırıda öldüğünü açıkladı. İslamabad ayrıca Tahran'daki büyükelçisini geri çağırdığını açıkladı.

Sistan-Belucistan eyaleti İran güvenlik güçleri ile Sünni gruplar ve uyuşturucu kaçakçıları arasında çatışmalarla dolu bir geçmişe sahip.

Eyalet İran'ın en yoksul bölgelerinden biri ve Şii nüfusun çoğunlukta olduğu ülkede azınlık olan Sünni etnik Beluçların yaşadığı bölge.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum