IŞİD sözcüsü Moskova saldırısıyla ilgili konuştu

IŞİD sözcüsü Moskova saldırısıyla ilgili konuştu

IŞİD sözcüsü Ebu Huzeyfe el Ensari Perşembe günü bir ses kaydı yayınladı.

IŞİD sözcüsü, Moskova yakınlarındaki bir Rus konser salonunda 140'tan fazla kişinin ölümüne neden olan saldırıdan övgüyle söz etti.

Örgüt sözcüsü Ebu Huzeyfe el Ensari Perşembe günü bir ses kaydı yayınladı.

El Ensari ayrıca grubun destekçilerini başta ABD, Avrupa ve İsrail olmak üzere her yerde "haçlıları" hedef almaya çağırdı.

Ebu Huzeyfe el Ensari, "Allah'tan Filistin'e ulaşmanızı ve böylece bitmek bilmeyen bu savaşta Yahudilerle yüz yüze savaşabilmenizi diliyoruz" dedi.

Rus müfettişler Perşembe günü yaptıkları açıklamada konser salonundaki saldırganların "Ukraynalı milliyetçilerle" bağlantılı olduklarına dair kanıtlar bulduklarını ifade ettiler ki bu iddia ABD tarafından temelsiz bir propaganda olarak nitelendirilerek derhal reddedildi.

Saldırıdan sonraki ilk 24 saat içinde on bir kişi tutuklandı ve aralarında dört şüpheli saldırganın da bulunduğu sekiz kişi tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Bu kişilerden yedisi Orta Asya ülkesi Tacikistan'dan, diğeri ise Kırgızistan'dan.

Kaynak: Mepa News, Reuters

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.