İsrail 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'daki hava saldırılarında 70 kişiyi öldürdü

İsrail 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'daki hava saldırılarında 70 kişiyi öldürdü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da düzenlediği hava saldırılarında en az 70 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

(Fotoğraf: Arşiv)

İsrail'in Batı Şeria'da düzenlediği hava saldırılarında ciddi bir artış yaşanıyor.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un Pazar günü yayınladığı bir habere göre, İsrail Hava Kuvvetleri 7 Ekim'den bu yana bölgede en az 50 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırılarda 70 kişi hayatını kaybetti.

Yedioth Ahronoth, söz konusu rakamların İkinci İntifada'dan bu yana görülmediğini vurguladı.

Haberde, hem insansız hava araçları hem de uçakların kullanıldığı hava saldırılarındaki artışın, özellikle mülteci kamplarında Filistinli direnişçilerin olası pusularından kaçınmak için düzenleniyor olabileceği belirtildi.

Diğer olası nedenler arasında İsrail ordusunun Batı Şeria'daki Filistinli savaşçılarla doğrudan çatışmaya girmekten kaçınmak istemesi ve işgal altındaki topraklarda yeterli askeri güç bulundurmaması yer alıyor.

Bu eksiklik, geçtiğimiz aylarda askerlerin Gazze'ye nakledilmesinden kaynaklanıyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre 7 Ekim'den bu yana Doğu Kudüs de dâhil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria'da 421'i İsrail güçleri, 9'u Yahudi yerleşimciler tarafından olmak üzere 434 Filistinli öldürüldü. Saldırılarda 725'i çocuk olmak üzere yaklaşık 5 bin Filistinli de yaralandı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.