İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze'de kıtlık yaşandığını reddetti

İsrail Başbakanı Netanyahu Gazze'de kıtlık yaşandığını reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde kıtlık yaşanmadığını öne sürdü.

Gazze Şeridi'nde İsrail ablukası sebebiyle açlıktan ölümler yaşanırken İsrail yönetimi ise bölgede yaşanan kıtlığı gizlemeye çalışıyor.

İsrailli yöneticiler özellikle Batılı mevkidaşlarıyla gerçekleştirdikleri görüşmelerde, Gazze'de İsrail ablukası sebebiyle kıtlık ve açlıktan ölümler yaşandığı gerçeğini reddediyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bugün kendisini ziyaret eden İngiliz ve Alman dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde, Gazze'nin kıtlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu reddetti.

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Netanyahu'nun "uluslararası kuruluşların Gazze'de kıtlık olduğu yönündeki açıklamalarını reddettiği ve İsrail'in insani konularda gerekenin ötesinde bir çaba gösterdiğini" söylediği ifade edildi.

Netanyahu'nun iddialarının aksine Gazze'de şimdiye kadar 30 çocuk açlıktan hayatını kaybetmiş durumda.

Al Jazeera'ya açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, bölgede bulunan Kemal Advan Hastanesi'de açlık sebebiyle günde 50 çocuğun yatırıldığını belirtmişti.

Tıbbi imkanların sıfıra yakın olduğu hastanede çocuklar zorlu şartlar altında hayatta tutulmaya çalışılıyor.

İsrail'in bölgeye yardım girişine engel olmayı sürdürmesi halinde açlıktan ölümlerin daha fazla artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.