İsrail Batı Şeria'da Filistinli doktoru öldürdü

İsrail Batı Şeria'da Filistinli doktoru öldürdü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskında Filistinli bir doktorun öldürüldüğü bildirildi.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Kabatiye kasabasına düzenledikleri baskında Filistinli bir doktoru öldürdü.

Cenin'deki Er Razi Hastanesi Müdürü Fevaz Hamad'ın aktardığı bilgiye göre, İsrail ordusunun bu sabah Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye kasabasına düzenlediği baskın sırasında 25 yaşındaki Şamih Kemal Ebu er Rub adlı Filistinli bir doktor vurularak öldürüldü ve iki kişi de yaralandı.

Yerel kaynakların Filistin haber ajansı WAFA'ya verdiği bilgide, askerlerin kasabaya baskın düzenlediği ve kasabadaki kız okulunun yakınındaki bir binayı kuşatarak içeridekilere dışarı çıkmaları çağrısında bulunduğu belirtildi.

İsrail askerleri ardından bina sakinlerine ateş açarak doktor Ebu er Rub'u öldürdü ve aralarında doktorun kardeşinin de bulunduğu iki kişiyi yaraladı.

Öldürülen doktorun Cenin kenti vali yardımcısı Kemal Ebu er Rub'un oğlu olduğu belirtildi.

İsrail güçleri üç kişiyi de tutuklayarak bölgeden ayrıldı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda yaklaşık 240 Filistinli hayatını kaybetmiş durumda. 2023 yılı başından bu yana öldürülenlerin sayısı ise 450'ye ulaştı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.