İsrail, Fas'ın enerji devi olma hedefinde

İsrail, Fas'ın enerji devi olma hedefinde

İsrail kamu enerji firması Newmed Energy, Fas'ta doğal gaz başta olmak üzere enerji alanında çeşitli yatırımlar yapmayı planlıyor.

İsrail'in kamu enerji firması Newmed Energy CEO'su Yossi Abu, Fas çölünde doğal gaz keşif yatırımlarına hazır olduklarını açıkladı.

Middle East Monitor'un Russia Today'den aktardığı habere göre, Yossi Abu, ülke içinde sağlanan istikrar ve çeşitli kaynaklar sebebiyle Fas'ın gelecekte enerji merkezi haline geleceğine işaret ederek, Batı Sahra'nın büyük bir doğal gaz rezervine sahip olduğunu ve fırsatları değerlendirebileceklerini söyledi.

Batı Sahra'nın doğal gaz arama çıkarma çalışmaları için büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Yossi Abu, Fas'ta önde gelen bir oyuncu olmak istediklerini kaydetti.

Newmed Energy CEO'su Abu, Fas'ın coğrafik konumunun, Avrupa'ya olan yakınlığının ve istikrar düzeyinin göz önüne alındığında bu ülkede halihazırda enerji çalışmalarına başlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Bu kapsamda İsrailli şirketin Fas'ta yatırım yapmak için girişimlerde bulunması bekleniyor.

Fas ile İsrail arasında halihazırda normalleşme anlaşması imzalanmış ve her iki ülke ilişkilerini geliştirmek adına üst düzey görüşmeleri sürdürmüştü.

"İsrail ile normalleşme Fas halkını küçük düşürüyor"

Öte yandan Fas Normalleşme Karşıtı Gözlem Evi, dün yaptığı açıklamada İsrail ile normalleşme anlaşmasının bir suça hizmet ettiğinden bahsetti.

İsrail ile anlaşmaların "yeni bir Siyonist dalganın tetikleyicisi" olarak tanımlayan Fas Normalleşme Karşıtı Gözlem Evi, söz konusu normalleşme anlaşmasının "Fas halkının onurunu zedelemeye ve Filistin halkına karşı yükümlülüklerini hiçe saymaya yönelik bariz bir girişim olduğunu" öne sürdü.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.