İsrail Gazze'de Birleşik Arap Emirlikleri hastanesini bombaladı

İsrail Gazze'de Birleşik Arap Emirlikleri hastanesini bombaladı

Yerel kaynaklar, tıbbi tesise üç top mermisinin düşmesi sonucu iki kişinin yaralandığını ve yaralılar arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir güvenlik görevlisinin de bulunduğunu söyledi.

İsrail bombardımanı Salı günü yıkıma uğrayan Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait bir sahra hastanesini vurarak iki kişinin yaralanmasına neden oldu.

Arabi21'in haberine göre, tıbbi tesise üç top mermisi düştü ve yaralananlar arasında bir BAE güvenlik görevlisi de bulunuyor.

İsrail ayrıca Gazze Şeridi nüfusunun çoğunun sığındığı Refah'ın merkezindeki diğer binaları da bombaladı.

Salı günü İsrail şehre kara saldırısı başlatarak Refah'ın Mısır ile olan sınır kapısını ele geçirdi ve insani kriz korkularını tetikledi.

Uluslararası Kurtarma Komitesi'nin (IRC) Acil Durumlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bob Kitchen Salı günü yaptığı basın açıklamasında, "İsrail güçleri Refah'ın doğusuna bir kara saldırısı başlattı ve sınır kapısının Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi" dedi.

İsrail uzun süredir kenti karadan işgal etme tehdidinde bulunuyor ve bunun sonucunda sivil halk için feci sonuçların ortaya çıkmasından endişe ediliyor.
ı
Uluslararası Kızılhaç Örgütü, İsrail'e acilen Refah'ta ve Gazze Şeridi genelinde şiddeti durdurma ve tüm taraflara acil ve kalıcı bir ateşkesi kabul etme çağrısında bulunuyor.

Kızılhaç'ın açıklamasında, "Uluslararası toplum, tarafları bir anlaşmaya varmaya ikna etmek ve Refah'ta yaşanmakta olan insani trajediyi durdurmak için elindeki tüm diplomatik gücü kullanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Hamas Pazartesi günü yaptığı açıklamada arabulucular Mısır ve Katar tarafından önerilen ateşkes anlaşmasını kabul ettiğini duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi öneriyi "İsrail'in temel taleplerinden uzak" olarak nitelendirdi, ancak hükümetin yine de Mısır'ın başkenti Kahire'ye müzakereciler göndereceğini söyledi.

Mısır medyasının bildirdiğine göre, bir ateşkes anlaşmasına varılmasını amaçlayan görüşmeler Çarşamba günü Kahire'de "tüm tarafların katılımıyla" yeniden başladı.

Üst düzey bir Hamas yetkilisi görüşmelerin son turunun "belirleyici" olacağını söyledi.

AFP haber ajansına konuşan yetkili, müzakereler konusunda kamuoyu önünde konuşma yetkisi olmadığı için isminin açıklanmaması koşuluyla, "Direniş, halkının haklı taleplerinde ısrarcıdır ve halkımızın hiçbir hakkından vazgeçmeyecektir" dedi.

Yetkili daha önce Hamas ve diğer Filistinli gruplar tarafından tutulan çok sayıda İsrailli rehinenin serbest bırakılması için bunun İsrail'in "son şansı" olduğu uyarısında bulunmuştu.

İsrail'in Gazze'ye karşı 7 aydır sürdürdüğü savaş, Filistin bölgesinin Sağlık Bakanlığı'na göre şimdiye kadar çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 34.844 kişinin ölümüne neden oldu.

Savaş Filistinli siviller için büyük bir sefalete yol açtı ve Gazze Şeridi’nin tamamını koca bir enkaza çevirdi.

Kaynak: Mepa News, The New Arab

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum