İsrail: Gerilim artarsa bedelini İran öder

İsrail: Gerilim artarsa bedelini İran öder

İsrail ordusundan yapılan açıklamada İran İsrail'e yönelik saldırı tehditleri konusunda uyarıldı.

İsrail ordu sözcülerinden Tuğamiral Daniel Hagari İngilizce bir video yayınlayarak yaptığı açıklamasında İran'ı "durumu daha da tırmandırmayı seçmesinin sonuçlarına katlanacağı" konusunda uyardı.

Videonun yayınlanması İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nin Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail bağlantılı bir konteyner gemisine el koymasının ardından geldi.

"İran, Orta Doğu ve ötesindeki terör vekillerini finanse ediyor, eğitiyor ve silahlandırıyor" diyen Hagari "İran durumu daha da tırmandırmayı seçerse bunun sonuçlarına katlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Hagari sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail yüksek alarm durumundadır. İsrail'i İran'ın daha fazla saldırganlığına karşı korumak için hazırlığımızı artırdık. Ayrıca karşılık vermeye de hazırız. İsrail Savunma Kuvvetleri tüm senaryolara hazırdır ve müttefiklerimizle birlikte İsrail halkını korumak için gerekli adımları atacaktır."

İsrail ile İran arasında gerilimin son haftalarda arttığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum