İsrail güçleri Batı Şeria'da 24 saatte 60 Filistinliyi tutukladı, 4'ünü katletti

İsrail güçleri Batı Şeria'da 24 saatte 60 Filistinliyi tutukladı, 4'ünü katletti

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şerida'daki baskınlarında en az 4 Filistinli de katledildi.

İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırırken, bölge genelinde neredeyse her gün baskınlar düzenleniyor.

Al Jazeera muhabiri Charles Stratford'un Çarşamba günü Ramallah'tan bildirdiğine göre, son 24 saat içinde 3'ü genç yaşta olmak üzere en az 4 Filistinli İsrail güçlerinin bu tür saldırılarda katledildi.

Stratford, geçtiğimiz 24 saatte 60 Filistinlinin de tutuklandığını söyledi.

Öldürülen dört kişinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'de 16 yaşında bir çocuk, Tubas'ta iki kardeş ve Nablus'taki Balata'da bir çocuk olduğu belirtildi.

Öte yandan kuzeydeki Tulkarim kentinde gece saatlerinde İsrail güçlerine ait zırhlı araç konvoyu geçişinde el yapımı bir patlayıcı infilak ettirildi.

Stratford, "Tulkarim'deki mülteci kampına bir baskın yapıldığına dair haberler alıyoruz... Burası genellikle Filistinli silahlı direnişçilerin merkezi olarak tanımlanıyor" dedi.

Filistin haber ajansı Wafa'nın bildirdiğine göre, Tulkarim yakınlarındaki Farun kasabasına yapılan bir İsrail baskınının ardından Gazze'den gelen birkaç Filistinli işçi gece boyunca gözaltına alındı.

Tulkarim'deki kaynaklar Wafa'ya İsrail güçlerinin kentteki Kamal Salama binasına baskın düzenlediğini ve işçileri evlerinden aldığını söyledi.

İsrail güçleri ayrıca Beytüllahim'in güneyindeki Aida mülteci kampı, Cenin bölgesindeki Silat el Dahr, El-Atara, Arana, El Celeme, Fukua, El Arka ve Zububa köy ve kasabaları ile Nablus'un doğusundaki Beyt Decan köyü gibi diğer bölgelere de baskınlar düzenledi.

Yahudi yerleşimci saldırıları

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda katledilen Filistinlilerin sayısı 266'ya yükselirken, 3.640'tan fazla kişi de tutuklandı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde sekiz haftadır sürdürdüğü ve 7.112'si çocuk olmak üzere 16.248'den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan savaşa paralel olarak Batı Şeria'da da şiddet olayları ve tutuklamalar arttı.

İsrail Gazze'de Hamas'ı hedef aldığını söylese de kayıpların tamamına yakınını siviller oluşturuyor. Hamas'ın işgal altındaki toprakların bu bölümünde hiçbir varlığı olmamasına rağmen Batı Şeria'da da şiddet tırmanıyor.

Öte yandan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin saldırıları da artıyor.

Stratford, "Bu baskınlarla birlikte gerçekleşen Yahudi yerleşimci saldırıları, işgal altındaki topraklarda yaşayan milyonlarca Filistinlinin her gün korkunç baskılarla karşı karşıya kaldığı gerçeğini ortaya koyuyor." dedi.

BM, bu saldırıların 7 Ekim'den bu yana iki katına çıktığını, yaklaşık üç gün öncesine kadar en az 308 saldırı kaydedildiğini ve bu yerleşimci saldırılarında en az sekiz Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Salı günü, işgal altındaki Batı Şeria'da barış, güvenlik ya da istikrarı baltalayan "aşırılık yanlısı" Yahudi yerleşimcilere vize kısıtlamaları getireceğini duyurdu.

Ancak hak grupları, Filistinliler ve uluslararası toplumdan bazıları İsrail ve ABD'yi yerleşimci şiddetini durdurmak için yeterince çaba göstermemekle suçluyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.