İsrail güçleri Batı Şeria'da 2'si çocuk dört Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri Batı Şeria'da 2'si çocuk dört Filistinliyi öldürdü

7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik İsrail şiddeti ciddi oranda arttı.

Filistinli yetkililerin Çarşamba günü bildirdiğine göre, İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da birçok yere düzenlediği baskınlarda ikisi çocuk en az dört kişiyi öldürdü.

İsrail güçleri Salı akşamı işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Şufat mülteci kampında Rami el Halhuli isimli 13 yaşındaki bir çocuğu vurarak öldürdü. İsrail Sınır Polisi, çocuğun "kendilerine havai fişek attığını" iddia etti.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, cinayete duyulan öfkenin ortasında İsrail askerlerine destek açıklaması yaptı.

Ben-Gvir X hesabından yaptığı paylaşımda "Teröristi öldüren savaşçıyı selamlıyorum" dedi.

Ancak Al Jazeera’nin işgal altındaki Doğu Kudüs'ten bildirdiğine göre, görgü tanıkları öldürülen Filistinli gencin havai fişekleri İsrail güçlerine değil havaya doğru ateşlediğini söylüyor.

Al Jazeera’den Laura Han, "Tanık ifadeleri, gördüğümüz iki videoyu doğruladı. Birinde çocuk havai fişekleri İsrail askerlerinin yakınında değil, havaya ateşlerken görülüyor. Diğeri ise vurulmuş, yerde yatarken ve annesi perişan halde görülüyor" dedi.

Filistin Kızılayı, İsrail ateşi sonucu yaralanan beş kişiyi daha tedavi ettiğini açıkladı.

Tulkarem'in doğusundaki Anabta kasabasında ve Nablus'un güneyindeki Burin köyünde de gece boyunca İsrail baskınları düzenlendiği ve İsrail güçlerinin bir araca saldırarak 35 yaşındaki bir adamı ve üç aylık çocuğunu yaraladığı bildirildi.

İsrail polisi Kudüs'ün kuzeybatısındaki El Cib kasabası yakınlarında molotof kokteyli atan beş kişiyi vurduğunu açıkladı.

Wafa haber ajansına göre Filistin Sağlık Bakanlığı, 23 yaşındaki Zeyd Şükrü Halife ve 16 yaşındaki Abdullah Mamun Hasan Assaf'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Vurulan diğer üç kişi Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksinde tedavi görüyor.

Wafa'nın haberine göre İsrail güçleri Cenin Devlet Hastanesi'ne de baskın düzenleyerek bir Filistinliyi vurarak öldürdü, beşini de yaraladı. Ajans, öldürülen Rabi el Nursi adlı kişinin 20'li yaşlarda olduğunu belirtti.

Bir Wafa muhabiri İsrail güçlerinin hastanenin bahçesine baskın düzenlediğini ve acil servisin önünde duran bir grup sivile ateş açtığını bildirdi.

Cinayet, Cenin şehri ve Cenin mülteci kampına yapılan çok sayıda baskının ardından gerçekleşti. Wafa, Çarşamba günü erken saatlerde yapılan baskında insansız hava araçları ve gizli bir özel birim tarafından desteklenen onlarca İsrail askeri aracı ve buldozerinin yer aldığını söyledi.

7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’daki İsrail şiddeti ciddi oranda arttı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, 7 Ekim’den bu yana en az 427 Filistinli İsrail güçleri ve silahlı Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.