İsrail güçleri Batı Şeria'da 8 Filistinliyi daha katletti

İsrail güçleri Batı Şeria'da 8 Filistinliyi daha katletti

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda Filistinlileri hedef almaya devam ediyor.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da biri çocuk olmak üzere sekiz Filistinliyi öldürdüğünü açıklayan Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da öldürülen toplam Filistinli sayısının 239'a yükseldiğini bildirdi.

Bakanlığın Pazar günü yaptığı açıklamaya göre İsrail güçleri Cumartesi gecesi başlattığı ve Pazar sabahına kadar devam eden baskında Cenin kentinde beş Filistinliyi vurarak öldürdü. İsrail güçleri ayrıca Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde de üç Filistinliyi daha öldürdü. İsrail'in Cenin'deki baskınında altı Filistinli de yaralandı.

Filistin haber ajansı Wafa, İsrail güçlerinin Cenin'e " birkaç koldan saldırdığını, etrafa ateş açtığını ve devlet hastaneleri ile Kızılay merkezini kuşattığını" söyledi.

Saldırılar, İsrail'in saldırılarında 6.000'den fazlası çocuk olmak üzere yaklaşık 15.000 Filistinlinin öldürüldüğü savaştan zarar gören Gazze Şeridi'nde İsrail ile Filistinli grup Hamas arasında devam eden dört günlük ateşkese rağmen gerçekleşti.

Cumartesi gecesi Hamas 13 İsrailli ve 4 Taylandlı esiri serbest bırakırken, İsrail de karşılığında 39 Filistinli esirin ilk grubunu serbest bıraktı. Pazar günü daha fazla İsrailli ve Filistinli esirin serbest bırakılması bekleniyor.

7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 52'si çocuk olmak üzere en az 237 Filistinliyi katlederken, Gazze'ye yönelik saldırının başladığı günden bu yana Batı Şeria'daki baskınlarını yoğunlaştırarak 3.000'den fazla kişiyi tutukladı.

Birleşmiş Milletler'e göre geçen yıl, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 2006'dan bu yana Filistinliler için "en ölümcül" yıl oldu. İsrail güçleri 2022 yılında bu bölgelerde 170 Filistinliyi öldürmüştü. Bu yıl İsrail güçleri ve yerleşimciler işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 371 Filistinliyi öldürdü.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinden bildiren Al Jazeera muhabiri Zein Basravi, "İsrail, serbest bıraktığı her Filistinli mahkum için, işgal altındaki Batı Şeria'da çok şiddetli ve bitmek bilmeyen baskınlarda insanları öldürmeye devam ediyor ve gözaltına almaya devam ettikleri Filistinlilerin özgürlüklerini ve hayatlarını sürekli olarak göz ardı ettikleri görülüyor" dedi.

Gazze'deki yetkililere göre İsrail'in yedi haftadır aralıksız devam eden saldırıları üçte birinden fazlası çocuk olmak üzere en az 14,854 Filistinlinin ölümüne ve en az 1.5 milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum