İsrail güçleri Batı Şeria'da Ürdün vatandaşı bir genci öldürdü

İsrail güçleri Batı Şeria'da Ürdün vatandaşı bir genci öldürdü

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinliler üzerindeki baskıyı artırmış durumda.

Filistinli yetkililer Salı günü yaptıkları açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından vurulan bir Ürdün vatandaşının hayatını kaybettiğini belirtirken, İsrail ordusu söz konusu kişiyi "bir direnişçiye yardım etmekle" suçladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, 25 yaşındaki Tevfik Ayed Fevaz Hüseyin'in Pazartesi günü Batı Şeria'nın Tulkarm kentinin kuzeyindeki Zeyta kavşağında vurulduğunu söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kendisi bacağından yaralandı ve işgal güçleri ölmeden önce onu bir buçuk saatten fazla bir süre ambulansın içinde kanlar içinde bekletti" denildi.

AFP'nin ulaştığı İsrail ordusu, Hüseyin'in Pazartesi günü askerler tarafından öldürülen Muhammed Cebbar adlı Filistinli direnişçinin "suç ortağı olduğundan" şüphelenildiğini söyledi.

1994'te İsrail ile barış anlaşması imzalayan ikinci Arap ülkesi olan Ürdün'den konuyla ilgili bir açıklama hiçbir açıklama yapılmadı.

Adının açıklanmasını istemeyen Filistinli bir güvenlik kaynağı Hüseyin'in Ürdün'ün Ruseyfe kentinden Tulkarm yakınlarındaki Nur Şems mülteci kampındaki akrabalarını ziyarete geldiğini söyledi.

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinliler üzerindeki baskıyı artırmış durumda.

Filistin sağlık bakanlığına göre savaşın başlamasından bu yana Batı Şeria'da en az 427 Filistinli İsrail ordusu ya da silahlı Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.