İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 6 Filistinliyi katletti

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 6 Filistinliyi katletti

Batı Şeria'daki Nur Şems mülteci kampına İsrail güçlerince düzenlenen baskında çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, İsrail'in işgal altındaki Çarşamba günü sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nur Şems mülteci kampına düzenlediği baskında altı Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İşgal (İsrail) tarafından öldürülen altı şehit ve ağır yaralanan bazı kişiler Tulkarem'deki devlet hastanesine nakledildi" denildi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'ya göre altı kişi, İsrail askerlerinin de konuşlandığı Tulkarem kasabası yakınlarındaki Nur Şems mülteci kampına düzenlenen İsrail hava saldırısında hayatını kaybetti.

İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıya misilleme olarak Gazze Şeridi'ne açtığı savaştan bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da şiddeti tırmandırıyor.

Ramallah merkezli Filistin sağlık bakanlığına göre Gazze savaşının patlak vermesinden bu yana Batı Şeria'da 300'den fazla Filistinli İsrail güçleri ve yerleşimciler tarafından öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.