İsrail güçlerinin baskınının ardından Nasır Hastanesi bahçesinden 200 kişinin cesedi çıkarıldı

İsrail güçlerinin baskınının ardından Nasır Hastanesi bahçesinden 200 kişinin cesedi çıkarıldı

Toplu mezardan çıkarılan bazı cesetlerin elbiselerinin olmadığı, bunun da infaz edilmeden önce işkence görmüş olduklarının göstergesi olduğu belirtiliyor.

Gazze sivil savunma teşkilatı Pazar günü yaptığı açıklamada, daha önce İsrail tarafından baskın düzenlenen bir hastane kompleksinde gömülü çok sayıda cesedin bulunduğunu belirtti.

Detay vermeden "önümüzdeki günlerde" harekete geçme tehdidinde bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu ise Gazze'nin güneyindeki kente sığınan sivillere yönelik uluslararası endişelere rağmen İsrail'in Refah'a kara saldırısı düzenleyeceğini defalarca ifade etti.

Netanyahu'nun son açıklamaları, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan korkunç insani kriz nedeniyle uluslararası alanda eleştiriler artarken, ABD'li milletvekillerinin yakın müttefik İsrail'e 13 milyar dolarlık yeni askeri yardımı onaylamasından bir gün sonra geldi.

Gazze'deki sivil savunma teşkilatı, ekiplerinin Cumartesi gününden bu yana Gazze'nin güneyindeki ana şehir Han Yunus'taki El Nasır Tıp Kompleksi'nin avlusunda gömülü en az 59 ceset bulduğunu söyledi. Ancak bu açıklamadan kısa bir süre sonra toplu mezardan çıkarılan ceset sayısı 190’a ulaştı.

Bazı kaynaklar bu sayının 200'ü geçtiğini ifade ediyor.

Sivil savunma teşkilatı sözcüsü Mahmud Bassal AFP'ye yaptığı açıklamada, "Şehitlerin kesin sayısını vermek için mezarlığın tamamının açılmasını bekliyoruz" dedi.

Bassal, "Bazı cesetlerin üzerinde giysi yoktu, bu da (kurbanların) işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını kesinlikle gösteriyor" dedi.

İsrail, Gazze'nin en büyük sağlık tesislerinden biri olan hastaneye "hassas ve sınırlı bir operasyon" düzenledikten sonra 7 Nisan'da kara kuvvetlerini Han Yunus'tan çekti.

Bölgeden haber aktarımı yapan Al Jazeera Arapça servisi muhabiri Mümin Eşref, hastane avlusundaki toplu mezarda yaklaşık 500 Filistinliye ait cesedin bulunduğunu ifade etti.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.