İsrail Lübnan'ı fosfor bombasıyla vurdu

İsrail Lübnan'ı fosfor bombasıyla vurdu

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki bombardımanlarında fosfor bombası kullandığı bildirildi.

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki saldırıları devam ediyor.

Bölgede sivil yaşam alanlarına ve çevresine saldırılarını sürdüren İsrail ordusunun dün akşam saatlerinde bölgedeki saldırılarında beyaz fosfor mühimmatı kullandığı bildirildi.

Al Jazeera'nın aktardığı habere göre, bölgedeki saldırılarda beyaz fosfor kullandığı video görüntüleriyle kayıt altına alındı.

Beyaz fosfor

Bu kimyasal silahın kullanımı uluslararası insancıl hukuk kapsamında sınırlandırılmış olup, bu silahın hiçbir zaman sivil yerleşim alanlarına ya da sivil altyapıya yakın bir yerde kullanılmaması gerekiyor.

Son derece yanıcı olan bu madde yangınlara ve dumanın hızla yayılmasına neden oluyor.

HRW'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölümü İletişim Direktörü Ahmed Benchemsi Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada "Beyaz fosforun havadan patlatılması, patlamanın yüksekliğine bağlı olarak maddeyi geniş bir alana yayıyor ve bir kara patlamasına göre daha fazla sivili ve altyapıyı hedef alır." diyor.

Ramallah merkezli EcoPeace Orta Doğu Filistin Direktörü Nada Majdalani, beyaz fosforu daha da tehlikeli kılan şeyin yağışlı hava olduğunu kaydediyor. Kimyasal maddelerin yağış sebebiyle toprağa ve yer altı sularına karışması tehlikesi üzerinde duruluyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.