İsrail Necef'te yüzlerce Filistinlinin evini yıkıyor

İsrail Necef'te yüzlerce Filistinlinin evini yıkıyor

İsrail, Necef Çölü bölgesinde yüzlerce Filistinliyi evsiz bırakacağı bildirildi.

İsrail, ülkenin güneyinde Bedevi Arapların yaşadığı Necef Çölü bölgesinde 47 ila 60 evi yıkmaya hazırlanıyor.

Yıkımların ardından, Vadi el Halil'de yaşayan 400 Filistinli tamamen evsiz kalacak ve yaşayacak yer bulamayacak.

Yüzlerce polisten oluşan İsrail birliği, bu yıkımın devam etmesi için insanları bölgeden uzaklaştırdı.

Bölgede yaşayan Bedevi Arap topluluk, İsrail vatandaşlığına sahip Filistinlilerden oluşuyor. Bedeviler, İsrail vatandaşı olmalarına rağmen yoğun bir ayrımcılığa maruz bırakılıyor.

Filistinli İsrail vatandaşlarının yaşadığı, İsrail'in Negev, Filistinli Arapların Nekab olarak adlandırdığı, Türkçede Necef Çölü olarak bilinen bölge bir süredir gerilim merkezi olmayı sürdürüyor.

Özellikle bu bölgede İsrail son yıllarda Yahudi yerleşimlerini genişletme amacıyla çok sayıda Filistinlinin evlerini yıkmış durumda.

Ormanlaştırma bahanesiyle topraklar ele geçiriliyor

Filistin'de Bedevi Arapların yaşadığı bu bölgede İsrail'in ağaçlandırma çalışması kisvesi altında, Filistinlilere ait topraklara el koymaya çalıştığı ifade ediliyordu.

Bir süredir tepkiler nedeniyle bölgedeki faaliyetlerine ara veren İsrail yönetimi, son süreçte ağaç dikme çalışmalarına tekrar başladı.

Normalde ormansız araziler olarak Filistinli Bedevi Araplara ait olan bu topraklar, zamanla İsrail tarafından, üzerlerine ağaç dikilerek ve orman haline getirilerek, İsrailli Yahudilerin kullanımına tahsis edildi. Ayrıca ormanlaştırılacak arazilerde yaşayan Filistinliler de evlerinden zorla çıkarılarak bölgeden sürüldü.

Bölgede İsrail tarafından zorla ormanlaştırılarak Yahudilerin kullanımına tahsis edilen birçok arazi bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.