İsrail: Suudi Arabistan ile normalleşme birkaç ay içerisinde tamamlanabilir

İsrail: Suudi Arabistan ile normalleşme birkaç ay içerisinde tamamlanabilir

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan ile normalleşmeye yönelik mutabakata 2024 yılı başlarında varılabileceğini açıkladı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, İsrail Ordu Radyosu'na yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan ile normalleşme konusunda önümüzdeki yılın başlarında bir anlaşma yapılabileceğini söyledi.

Cohen şu ifadeleri kullandı:

"Boşluklar kapatılabilir. Bu zaman alacaktır. Ancak ilerleme mevcut. Bence 2024'ün ilk çeyreğinde, yani dört ya da beş ay sonra, (anlaşmanın) ayrıntılarının kesinleştiği bir noktaya gelme ihtimalimiz kesinlikle var."

Normalleşme görüşmelerinin temelinde ABD'nin güvenlik garantileri, Riyad'ın talep ettiği sivil nükleer yardım ve İsrail'in Filistinlilere yönelik olası tavizleri yer alıyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda normalleşme sürecinden söz etmiş ve müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini vurgulamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.