İsrail: Suudi Arabistan'ın Filistin için Kudüs'te konsolosluk açmasına izin yok

İsrail: Suudi Arabistan'ın Filistin için Kudüs'te konsolosluk açmasına izin yok

İsrail, Suudi Arabistan'ın Filistin Özerk Yönetimi ile diplomatik ilişkiler kapsamında Kudüs'te bir başkonsolosluk açma planına izin vermeyeceğini açıkladı.

İsrail hükümeti, Suudi Arabistan'ın Filistin yönetimiyle diplomatik ilişkiler çerçevesinde Kudüs'te bir başkonsolosluk açma planını reddettiğini duyurdu.

DW Türkçe'nin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, radyo kanalı 103 FM'e verdiği söyleşide "Kudüs'te herhangi bir diplomatik misyon açılmasına izin veremeyiz" diye konuştu.

İsrail'i tanımayı reddeden Suudi Arabistan Cumartesi günü ilk kez Filistin yönetimi için mukim olmayan bir büyükelçi atadığını duyurmuştu.

Bu görevi, Suudi Arabistan'ın Ürdün Büyükelçisi olarak görev yapan Nayef es Sudairi'nin ilaveten üstleneceği açıklanmıştı.  

Bu gelişmenin, yıllar sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin aracılığıyla İsrail ile Suudi Arabistan arasında ilişkilerin normalleşme yoluna girdiği bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Suudi Arabistan, geçen yıl İsrail'e doğrudan uçuşlar yapılmasının önünü açmıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.