"İsrail'in Gazze'de açlığı bir silah olarak kullanması savaş suçu"

"İsrail'in Gazze'de açlığı bir silah olarak kullanması savaş suçu"

BM yetkilileri, İsrail'in Gazze'deki kasıtlı aç bırakma politikasına ilişkin bir uyarında bulundu.

BM İnsan Hakları Şefi Volker Türk, BBC'ye verdiği mülakatta, İsrail'in açlığı bir savaş silahı olarak kullandığı kanıtlanırsa, bunun bir savaş suçu anlamına geleceğini ifade etti.

Cenevre'den verdiği mülakatta Türk, İsrail'in yardımların ulaştırılmasını yavaşlattığına ya da engellediğine dair kanıtların ortaya çıktığını belirtti.

Türk, savaşın hiçbir tarafının, Gazze'de yardıma ihtiyacı olan insanlardan yardım malzemelerini alıkoyma girişimleri de dahil olmak üzere, eylemleri için hesap vermekten kaçınmaması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"İnsani yardım alanındaki tüm meslektaşlarım bize çok fazla bürokrasi olduğunu söylüyor. Engeller var. İsrail önemli ölçüde suçlu. Gerçekler oldukça açık. Giden yardımların kontrol edilmesi gerektiğini anlıyorum, ancak bunun yapılması günler alamaz."

İsrail'in Gazze'yi aç bırakmayı bir savaş silahı olarak kullandığına dair iddiaların gündeme geldiğini vurgulayan Türk, kanıtlandığı takdirde bunun bir savaş suçu olacağının altını çizdi.

İsrail Gazze'ye yönelik gıda ve ilaç yardımlarını büyük oranda kısıtlamış durumda.

Özellikle Gazze kuzeyinde İsrail ablukası sebebiyle açlıktan ölümler yaşanıyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum