"İsrail'in Refah saldırısı kelimelerle ifade edilemeyecek bir trajediye yol açacak"

"İsrail'in Refah saldırısı kelimelerle ifade edilemeyecek bir trajediye yol açacak"

Birleşmiş Milletler yetkilileri, İsrail'in Refah saldırısı öncesinde uyarılarını yineledi.

Birleşmiş Milletler Salı günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah'a yönelik bir saldırısının "ufukta göründüğü" uyarısında bulundu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail üzerinde nüfuzu olan devletlere Refah'a yönelik bir İsrail saldırısını önlemek için "ellerinden gelen her şeyi yapmaları" çağrısı yaptı.

Guterres gazetecilere yaptığı açıklamada ayrıca Gazze'nin kuzeyinde "tamamen önlenebilir, insan eliyle yaratılmış bir kıtlığı önlemeye yönelik aşamalı ilerleme kaydedildiğini ancak çok daha fazlasına ihtiyaç olduğunu" belirtti.

Guterres özellikle İsrail'e kuzeydeki iki kara geçidi açma sözünü yerine getirmesi çağrısında bulundu:

"Gazze'de yardım dağıtımının önündeki en büyük engellerden biri, insani yardım çalışanlarının ve hizmet ettiğimiz insanların güvenliğinin sağlanamamasıdır. İnsani yardım konvoyları, tesisleri, personeli ve ihtiyaç sahibi insanlar hedef olmamalıdır."

Öte yandan BM yardım şefi Martin Griffiths ise Refah saldırısına dair yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Dünya haftalardır İsrailli yetkililere Refah'a dokunmamaları için çağrıda bulunuyor, ancak ufukta bir kara operasyonu görünüyor. En basit gerçek şu ki Refah'a yapılacak bir kara harekatı kelimelerle ifade edilemeyecek bir trajediden başka bir şey olmayacaktır."

Griffiths "Gazze'ye daha fazla yardım getirilmesine yönelik gelişmeler, Refah'a yönelik tam kapsamlı bir askeri saldırıya hazırlanmak ya da bunu haklı göstermek için kullanılamaz" dedi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.