"İsrail'in Yahudi yerleşimi inşasında büyük bir artış var"

"İsrail'in Yahudi yerleşimi inşasında büyük bir artış var"

BM, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimi inşa sürecinde büyük bir artış yaşandığını açıkladı.

Son BM raporları, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında kurduğu Yahudi yerleşim yerlerinde "ciddi bir artış yaşandığını" belirtti.

BM'nin işgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları ofisinin başkanı Ajith Sunghay, kuruluşun "Filistinlilere yönelik baskı, şiddet ve ayrımcılığın yanı sıra yerleşim yeri inşasındaki ciddi artışı detaylandıran bir rapor yayınladığını" söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin (OHCHR) rapor kapsamında birçok Filistinli ile görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

BM tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in Filistin halkına yönelik insan hakları ihlalleri derhal durdurulmalıdır.

Yeni BM İnsan Hakları raporu, İsrailli yerleşimcilerin ve devletin Filistinlilere yönelik şiddetinin yoğunluğu, şiddeti ve düzenliliğindeki dramatik artışı vurgulamaktadır."

İsrail uzun süredir işgal altındaki Batı Şeria'yı Yahudileştirmek için kapsamlı bir plan yürütüyor.

Bu kapsamda birçok araziye el konulurken bölgede Yahudilerin iskan edilmesi için yerleşimler inşa ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.