İsrailli bakan 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldüren polisi tebrik etti

İsrailli bakan 12 yaşındaki Filistinli çocuğu öldüren polisi tebrik etti

İsrailli Bakan Itamar Ben Gvir, Kudüs'ün Şuafat kampında 12 yaşındaki çocuğu vurmanın 'tam da olması gerektiği gibi' bir hareket olduğunu söyledi.

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, Salı günü 12 yaşındaki Filistinli bir çocuğun bir İsrail polisi tarafından öldürülmesine övgüde bulundu.

İsrail'in aşırı sağcı iktidar koalisyonu içinde bile aşırılık yanlısı olarak görülen bakan, bir Telegram paylaşımında askeri takdir etti ve eylemlerini desteklediğini dile getirdi.

Ben Gvir, "Şu anda operasyonda olan ve Şufat'ta düzinelerce Arap isyancıya karşı hayatlarını tehlikeye atan sınır muhafızlarını destekliyorum.” dedi.

Bakan, "Kendisine ve askerlere havai fişek atmaya çalışan teröristi öldüren askeri destekliyorum -teröristlere karşı tam olarak böyle davranmalısınız- kararlılık ve hassasiyetle" diye ekledi.

Öldürülme anını kaydeden video görüntülerinde isminin Rami el Halhouli olduğu tespit edilen Filistinli çocuk havaya doğru havai fişek ateşlerken görülüyor ve vurulduktan sonra aniden yere düşüyor.

Cinayet, işgal altındaki Doğu Kudüs yakınlarındaki Şuafat mülteci kampında, İsrailli yetkililerin "şiddetli bir rahatsızlığa" müdahale olduğunu söylediği sırada gerçekleşti.

İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, "güçleri tehlikeye atan bir şüpheliye ateş edildiği" belirtildi.

12 yaşındaki Filistinli çocuk vurulduktan sonra, aile üyeleri ve diğer Filistinlilerin cesedinin etrafında toplandığı ve bir kadının onun adını haykırdığı görüldü.

Hadassah Mount Scopus Hastanesi'nin acil servisine kaldırılan çocuğun kısa bir süre sonra yaşamını yitirdiği açıklandı.

g.jpg
Itamar Ben Gvir (solda)

Yerel basına göre, kamp sakinleri havai fişeklerin askerlere yönelik olmadığını ve İsrailliler için herhangi bir tehdit ya da tehlike oluşturmadığını söyledi.

Haberde Ben Gvir'in çocuğu öldüren askere ödül verilmesini ve polis soruşturmaları dairesi Mahash tarafından soruşturulmamasını istediği de belirtildi.

Çarşamba günü Ben Gvir ayrıca İsrail İç Polis Soruşturmaları Dairesi'ne (DIPI) giderek subaya desteğini ifade etti ve DIPI'nin subayı sorgulamasını eleştirdi.

Memurun avukatlarının da eşlik ettiği Gvir, "Polis İç Soruşturma Dairesi'nin bu savaşçıyı sorgulamak üzere buraya davet etme cüretini göstermesi bile benim için çok çirkin, utanç verici ve yüz kızartıcı" dedi.

Daha önce DIPI tarafından açığa alınan polis memurlarını görevlerine iade ettiğini ve sorgulanan memura da destek vereceğini sözlerine ekleyerek, kendisinin ve meslektaşlarının "olağanüstü bir iş yaptıklarını" iddia etti.

Diğer Batı Şeria cinayetleri

12 yaşındaki El Halhouli'nin öldürülmesi, İsrail güçlerinin Kudüs'ün kuzeybatısındaki El Cib kasabası yakınlarında bir genç ve bir çocuğu vurarak öldürmesiyle aynı güne denk geldi.

Yaralandıktan sonra Ramallah'taki bir tıbbi tesise getirilen 23 yaşındaki Zeyd Varif Şükri Halife'nin hayatını kaybettiği belirlendi.

İsrail güçlerince öldürülen diğer Filistinlinin ise 16 yaşındaki Abdullah Mamun Hasan Asaf olduğu belirlendi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde, İsrail güçlerinin Cenin Devlet Hastanesi girişinde ateş açması sonucu iki kişi öldü, dört kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ölenlerden birinin 19 yaşındaki Rebi el Nursi, diğerinin ise vurulduktan sonra yaraları nedeniyle hayatını kaybeden Mahmud Sebu el Hica olduğunu açıkladı.

Kızılay Derneği yaralı dört Filistinlinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Cenin'deki görgü tanıkları yaklaşık 30 İsrail silahlı aracı ve buldozerinin şehre baskın düzenlediğini ve mülteci kampının eteklerindeki birkaç farklı mahalleye konuşlandırıldığını söyledi.

Kaynak: Mepa News, Middle East Eye

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.