Kadirov'a bağlı isimlerden Çeçen muhaliflerin ailelerine işkence ve tecavüz

Kadirov'a bağlı isimlerden Çeçen muhaliflerin ailelerine işkence ve tecavüz

Çeçenistan'da Rusya destekli Ramazan Kadirov yönetiminin, bir Çeçen muhalifin aile üyelerine işkence ve tecavüzde bulunduğu ortaya çıktı.

Rusya destekli Ramazan Kadirov yönetimine bağlı isimlerin, bir Çeçen muhalifin aile üyelerine işkence ve tecavüzde bulunduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de yaşayan Çeçen muhalif Hasan Halitov, sosyal medya üzerinden, kendisine gönderilen tehdit mesajlarını yayınladı.

Halitov'a tehdit mesajlarını atan ismin, Kadirov'a yakınlığıyla bilinen Çeçenistan Meclis Başkanı Magomed Daudov'un yardımcısı olan polis Kuduzon Rizvan olduğu belirtildi.

Halitov'a gönderdiği mesajlarda Rizvan'ın, Halitov'un kız kardeşinin alıkonulduğunu ve kendisine tecavüz edildiğini söylediği, Halitov'u kız kardeşine tecavüz ettiği anların görüntülerini internette ve televizyonda yayınlamakla tehdit ettiği kaydedildi.

Çeçenistan'daki Kadirov rejiminin, kendisine muhalif olan kişilerin ailelerini alıkoyduğu, işkence ve tecavüzde bulunduğu biliniyor.

Geçmişte de Halilov'un yaşadığı duruma benzer birçok olay yaşanmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum