Kırım'da Rus güçleri 5 Kırım Tatarı'nı tutukladı

Kırım'da Rus güçleri 5 Kırım Tatarı'nı tutukladı

Rus güçleri, 17 Şubat 2021’de sabahın erken saatlerinde birçok Kırım Tatarının evine baskın düzenledi

Rus güçleri, 17 Şubat 2021’de sabahın erken saatlerinde birçok Kırım Tatarının evine baskın düzenledi

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre, sabahın erken saatlerinde düzenlenen baskınlarda yapılan yasa dışı aramalardan sonra Rus güçleri 7 kişiyi alıkoydu.

Kırım’daki Rus işgal güçleri, Lenur Seydametov, Timur Yalbakov, Azamat Eyupov, Yaşar Şihametov, Abdulboriy Mahamadinov, Ernest İbragimov ve Oleg Fedorov’u alıkoydu. İşgalcilerin sonrasında Abdulboriy Mahamadaminov’u serbest bıraktığı bildirildi.

Siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi, Kırım Çocukluğu projesinin koordinatörü Mumine Saliyeva, yaptığı açıklamada, Rus güçlerinin dün düzenlediği aramalardan sonra, babasız büyüyen Kırım Tatar çocuklarının sayısının arttığını belirtti.

Saliyeva konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Azamat Eyupov’un 4 çocuk babası olduğunu, çocuklarından birinin reşit olmadığını ve birinin devamlı bakıma muhtaç 1. derece engelli olduğunu belirtirken, Yaşar Şihametov'un 2, Ernest İbragimov'un 4, Lenur Seydametov'un 3, Timur Yalbakov’un ise 5 çocuk babası olduğunu aktardı.

Saliyeva, bugün düzenlenen baskınla beraber babasız büyüyen çocukların sayısındaki artış ile ilgili, “Bugün düzenlenen toplu baskınlardan sonra reşit olmayan 15 çocuk daha babasız kaldı.” ifadelerini kullandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.