Kızıldeniz'i kullanamayan İsrail'in imdadına Suudi Arabistan, BAE ve Ürdün yetişti

Kızıldeniz'i kullanamayan İsrail'in imdadına Suudi Arabistan, BAE ve Ürdün yetişti

Kısa bir süre önce test edilen kara güzergahı üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, İsrial'e ilk sevkiyatlarını gerçekleştirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden İsrail'e sevkiyat yapılacak yeni kara taşımacılığı hattı faaliyete geçti.

Kısa bir süre önce test edilen yol güzergahı üzerinden İsrial'e ilk sevkiyatlar gerçekleştirildi.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Kızıldeniz ve Bab el Mendeb Boğazı güzergahı üzerinde seyreden gemileri hedef alan saldırılar gerçekleştirmesi sonucu İsrail'in alternatif güzergah olarak Suudi Arabistan ve Ürdün kara hattını kullanması bekleniyor.

İsrail yönetiminin amacı Kızıldeniz üzerinden Süveyş Kanalı'nı kullanamayan ve Hayfa Limanı'na ulaşamayan gemiler için Afrika güzergahı dışında alternatif ve hızlı bir rota oluşturabilmek.

ekran-resmi-2023-12-17-15-47-09.png

Süveyş Kanalı'nı kullanamayan gemilerin Ümir Burnu'nu dolanması gerekmekte ve bu da yolun ortalama üç hafta uzaması anlamına geliyor.

Ancak Suudi Arabistan ve Ürdün üzerinden sağlanan rotayla 2.250 kilometre uzaklıktaki Dubai'den kara yolculuğu dört gün, 1.700 kilometre uzaklıktaki Bahreyn'den ise iki gün yedi saat sürmekte.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
232 Yorum