Körfez ülkeleri ABD'yi uyardı: İran'ı bizim üzerimizden vurma

Körfez ülkeleri ABD'yi uyardı: İran'ı bizim üzerimizden vurma

Körfez ülkelerinin ABD'yi olası bir İran saldırısı halinde kendi ülkelerindeki üsleri kullanmama konusunda uyardığı bildirildi.

Körfez ülkeleri ABD'yi, İran'ın İsrail'e yönelik olası bir saldırısına karşılık olarak kendi topraklarındaki Amerikan askeri üslerini kullanmamaya çağırdı.

İsminin açıklanmaması kaydıyla MEE'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkiliye göre ABD'nin Körfez'deki müttefikleri, ABD'nin Tahran'a ya da vekillerine karşı kendi krallıklarındaki üslerden misilleme yapmasına yol açabilecek yolları kapatmak istiyor.

Ayrıca ABD'nin İran'a misilleme saldırısı düzenlemesi durumunda ABD savaş uçaklarının kendi hava sahaları üzerinde uçmasını engellemeyi amaçlıyor.

ABD'nin Orta Doğu'da en az 40 bin askeri bulunuyor. Bu askerlerin çoğunluğu petrol zengini Körfez ülkelerinde, bir dizi stratejik hava ve deniz üssünde konuşlu.

Suudi Arabistan'ın Prens Sultan Hava Üssü, ABD'nin F-16 ve F-35 savaş uçaklarını kullanan 378. Hava Sefer Kanadı'na ev sahipliği yapıyor. ABD, BAE'nin El Dhafra Hava Üssü'nde MQ-9 Reaper insansız hava araçları ve jet avcı uçakları bulunduruyor. Kuveyt'in Ali el-Salim Hava Üssü 386. Hava Sefer Kanadına ev sahipliği yapıyor.

Katar'ın El Udeyd Hava Üssü ise ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) bölgesel karargahına ev sahipliği yapıyor.

Bahreyn ada krallığı, ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı ve ABD Beşinci Filosu karargahlarına bağlı yaklaşık 9 bin ABD askerine ev sahipliği yapıyor.

Umman da ABD ordusunun uçuşlarına ve liman ziyaretlerine izin veriyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum