Libya'da Hafter güçleri Serrac'a ait silah deposunu vurdu

Libya'da Hafter güçleri Serrac'a ait silah deposunu vurdu

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı bir silah deposunun imha edildiğini duyurdu.

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO), Giryan’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı noktaların vurulduğunu ve bir silah deposunun imha edildiğini açıkladı.

LUO'ya bağlı el-Karama Operasyon Odası Medya Merkezi tarafından Facebook üzerinden yapılan açıklamada, Giryan şehrindeki ‘Ebu Ubeyde’ güçlerinin hedef alındığı bildirilirken, vurulan silah deposunun patlamasının ardından bölgeye ilk yardım araçlarının gelmesinden yola çıkarak, saldırı sonucu ölü ve yaralanmaların muhtemel olduğu ifade edildi.

LUO, geçtiğimiz günlerde Giryan’daki Ebu Muaz kampının da aralarında yer aldığı hedeflere düzenlenen hava saldırısı sırasında çok sayıda silahlı gücün ve paralı askerin öldüğünü açıklamıştı.

Askeri kaynaklar ise LUO’ya bağlı savaş uçaklarının, El-Aziziye’deki UMH’ye bağlı silahlı güçlerin bulunduğu mevzileri vurduğunu bildirmişti. LUO, bu haftanın başında Giryan’ı ele geçirmek için bir askeri operasyon başlatmıştı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.