Malezya'ya ulaşmak isteyen onlarca Arakanlı denizde can verdi

Malezya'ya ulaşmak isteyen onlarca Arakanlı denizde can verdi

Arakan'daki baskıdan kaçıp Malezya'ya ulaşmaya çalışan onlarca sığınmacının denizde can verdiği bildirildi.

Arakan'dan kaçıp Malezya'ya gitmek için denize açılan sığınmacılar, Malezya'ya ulaştıktan sonra yolculuk sırasında onlarca sığınmacının nasıl can verdiği anlattı.

Malezya'ya ulaşan yaklaşık 300 sığınmacının aktardığı bilgilere göre, yaklaşık 4 ay süren deniz yolculuğu sırasında onlarca sığınmacı hayatını kaybetti.

Yiyecek, su ve ilaç kıtlığının yanı sıra zorlu şartlarla da mücadele eden sığınmacılar, yolculuk sırasında ölen diğer Arakanlı sığınmacıların cesetlerini denize atmak zorunda kaldı.

Daha önce de yüzlerce Arakanlı sığınmacı teknelerinin batması sonucunda veya hastalık, açlık ve susuzluk gibi nedenlerle denizde can vermişti.

Arakanlı sığınmacılar, Myanmar ordusu ve Budist çetelerin etnik temizlik amacı güden saldırılarından kaçarak bölge ülkelerine sığınmak için zorlu yolculuklara çıkıyor.

Başta Bangladeş ve Myanmar olmak üzere bölge ülkelerine gitmeye çalışan sığınmacılar, bu ülkeler tarafından da çoğunlukla kabul edilmiyor.

Bölgede bir milyonu aşkın Arakanlı sığınmacının olduğu tahmin edilirken, oldukça zor şartlarda yaşama tutunma mücadelesi verdikleri biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.