"Millet İttifakı Diyanet'in başına getirmek istediği ismi açıklayabilir"

"Millet İttifakı Diyanet'in başına getirmek istediği ismi açıklayabilir"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı gibi görevlere getirecekleri isimleri açıklayabileceği iddia edildi.

Murat Sabuncu, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yapılan Millet İttifakı toplantısında, ittifakın bakan adaylarını açıklaması konusunun gündeme geldiğini iddia etti.

T24'te yayınlanan yazısında Sabuncu, “Konuyu gündeme getiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Verdiği örnek ilginç. Anadolu'da gezerken iki konunun çok öne çıktığını gördüğünü aktarmış. ‘Kılıçdaroğlu kazanırsa Diyanet kapatılacak’ ve ‘PKK ile işbirliği yapılıyor’ iddiası. Yani iktidarın propagandasının bir karşılığı olmuş. Davutoğlu ‘Diyanet İşleri Başkanı adayımızı açıklayalım, bu yalanı çürütmüş oluruz’ demiş. Toplantıdaki başka isimler de kimi bakanlıklar ve bürokrasideki kimi kadroların açıklanabileceği fikrini desteklemiş. Ancak Meral Akşener ‘Bu işler aceleye gelmez’ görüşüyle bu fikri kabul etmemiş. Hatta ‘İsterseniz siz beşiniz açıklayın, ben yapmam’ diye tavır koymuş” ifadelerini kullandı.

Sabuncu yazısına şöyle devam etti:

"Birisi Cumhurbaşkanı Yardımcılığı sayısının azaltılması seçeneğinin kimi genel merkezlerde konuşulduğu, bunun duyurulmasının iyi olabileceği yolundaki duyum. Diğeri de Milli Savunma Bakanlığı için düşünülen adaylardan birinin, Ergenokon sürecinde tutuklu olarak yargılanan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ olması.

Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı son 10 güne yoğun bir mesaiyle girdi. Bakalım sonuçlar ne olacak?"

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.