Mısır Akdeniz sahilindeki tatil beldesini 35 milyar dolara BAE'ye sattı

Mısır Akdeniz sahilindeki tatil beldesini 35 milyar dolara BAE'ye sattı

Mısır ile BAE, Akdeniz sahilindeki Ras el Hikme'nin satışı konusunda anlaştı.

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Cuma günü yaptığı açıklamada, "Mısır'ın kuzeybatı kıyısındaki Ras el Hikme kasabasını geliştirmek için Birleşik Arap Emirlikleri ile 35 milyar dolarlık bir anlaşmaya varıldığını" duyurdu.

Medbuli, Mısır ve BAE yetkililerinin katıldığı bir basın toplantısında, Mısır'ın önümüzdeki hafta 15 milyar dolar, iki ay içinde de 20 milyar dolar ödeme alacağını söyledi.

Başbakan, bu anlaşmanın "ülkenin modern tarihinde bir kentsel kalkınma projesine yapılan en büyük doğrudan yabancı yatırım olduğunu" belirtti.

Medbuli, Mısır devletinin bu projeden elde edilecek kârdan yüzde 35 pay alacağını ifade etti. Projenin çoğunluk hissesi ise BAE konsorsiyumuna ait olacak.

Ras el Hikme projesinin alanının 170 milyon metrekare olduğunu ifade eden Medbuli projenin konut mahalleleri, turistik tesisler, okullar, üniversiteler, bir sanayi bölgesi, merkezi bir finans ve iş bölgesi, turistik yatlar için uluslararası bir marina ve şehrin güneyinde uluslararası bir havaalanı içereceğini söyledi.

Medbuli, bölge sakinlerinin başka yerlere taşınacağını ve kendilerine maddi tazminat ödeneceğini dile getirerek, projenin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi hafifleteceğini de sözlerine ekledi.

Mısır bir süredir ağır bir ekonomik krizin içerisinde yer alıyordu.

Mısır yönetimi krizi aşmak için dış finansman arayışı içerisindeydi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.