Mısır Genelkurmay Başkanı Baykar'ı ziyaret etti

Mısır Genelkurmay Başkanı Baykar'ı ziyaret etti

Türkiye ile Mısır arasında normale dönen ilişkiler askeri bir boyut kazanıyor.

Resmi temaslar için Türkiye'de bulunan Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osama Askar bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ankara'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile bir araya gelen Askar, daha sonra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldi.

Osama Askar daha sonra Türkiye'nin ilk silahlı insansız hava aracını geliştiren Baykar Teknoloji'yi ziyaret etti. Ziyaretle ilgili Baykar'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Mısır Genelkurmay Başkanı Korgeneral Sayın Osama Askar ve beraberindeki heyet, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’mizi ziyaret ettiler.

Kendilerini tesisimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk."

Mısır'a SİHA satışı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Şubat ayında yaptığı açıklamada Türkiye'nin Mısır'a insansız hava aracı ve diğer teknolojileri tedarik edeceğini şu sözlerle ifade etmişti:

"İlişkilerimizin normalleşmesi Mısır'ın belli teknolojilere sahip olması açısından önemli. Özellikle insansız hava araçları ve diğer teknolojileri Türkiye’nin sağlaması konusunda bir mutabakatımız da var"

Suriye, Libya, Azerbaycan ve Ukrayna'daki çatışmalara olan etkisinin ardından Türk insansız hava araçlarına olan uluslararası talep artmış durumda.

Nil Nehri üzerindeki hidroelektrik barajı nedeniyle Mısır ile ilişkileri gergin olan Etiyopya da Türk insansız hava araçlarının müşterileri arasında yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.