Namaz için durmayı reddeden otobüs firmasından "laiklik" savunması

Namaz için durmayı reddeden otobüs firmasından "laiklik" savunması

Şehirlerarası yolda yolcuların namaz talebi için durmayı reddeden Öz Erçiş Seyahat'in avukatı laikliği gerekçe gösterdi.

Öz Erciş Seyahat firması, bir yolcusunun öğle ve akşam namazları için mola verilmesi talebini reddetti.

Sosyal medyada gündem olan olaya karşılık, Öz Erciş Seyahat firmasının avukatı tartışmaya yol açan bir açıklamada bulundu.

Firmanın avukatı olduğu belirtilen Av. Tuncay Keserci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada laikliği gerekçe göstererek firmanın, yolcunun namaz kılma talebini reddetmesini savundu.

Firmanın açıklaması olduğu öne sürülen metinde anayasa ve laiklik vurgusu yapılarak şu ifadeler yer aldı:

"Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiçbiri, özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

Anayasanın 23.maddesi 'yerleşme ve seyahat hürriyeti'ni ve 24.maddesi 'din ve vicdan hürriyeti'ni güvence altına almıştır. 

Buradan hareketle müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği noktaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların, bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.

Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum