Netanyahu: Batı Şeria'nın ilhakı halen gündemde

Netanyahu: Batı Şeria'nın ilhakı halen gündemde

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'nın bazı kısımlarının ilhak edilmesinin hâlâ mümkün olduğunu dile getirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, partisi Likud’un toplantısında gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Haaretz gazetesinden aktardığına göre, Netanyahu yaptığı açıklamalarda, İsrail yönetiminin Batı Şeria’nın bazı kısımlarını ilhak planına ilişkin, “İlhak planı gündemden kalkmadı ve planın uygulanabilirliği hâlâ mümkün.” ifadelerine yer verdi. 

İsrail yönetimi 1 Temmuz’dan itibaren “ilhak” planını uygulamayı hedefliyordu. Fakat İsrail yönetimi içinde görüş ayrılığı olduğu ve ABD ile ilhak planına dair detaylı görüşme sağlanamadığı için Netanyahu herhangi bir karar vermedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da açıkladığı Ortadoğu Barış Planı'nda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hâkimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu. 

Söz konusu plana göre, “ilhak” edilecek bölgeler, Batı Şeria’nın yaklaşık yüzde 30’unu oluşturuyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.