"Netanyahu Gazze'deki savaşı bitirirse hükümeti çökecek"

"Netanyahu Gazze'deki savaşı bitirirse hükümeti çökecek"

Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına ilişkin görüşmeler devam ediyor.

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına ve esir takasına ilişkin son teklifini değerlendiriyor.

Hamas'ın yarın akşam teklife ilişkin resmi yanıtı vereceği ifade ediliyor.

Öte yandan İsrail'de de olası ateşkes anlaşması öncesinde anlaşmazlıklar devam ediyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükümeti içerisindeki aşırı sağcılar, ateşkes anlaşmasına varılması haline hükümeti dağıtma tehdidinde bulunuyor.

Netanyahu'nun bugün söz konusu isimlerden Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ile bir araya geldiği ifade edildi.

İsrailli üst düzey bir yetkili ise Netanyahu'nun henüz ateşkes konusunda net bir noktada olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu bu noktada değil. Savaşı sona erdirdiğini açıklarsa hükümeti dağılacak. İyimserlik için henüz erken. Hala Hamas'ın pozisyonunu açıklamasını bekliyoruz. Hamas'ın teklife uyup uymayacağı ya da daha önce olduğu gibi yeni engeller çıkarıp çıkarmayacağı henüz belli değil."

İsrail'in son ateşkes teklifinin göstermelik olduğu ve Refah saldırısı öncesi ateşkese varılamamasından Hamas'ı sorumlu tutumayı amaçladığı da iddialar arasında.

Ateşkesin sağlanamaması halinde İsrail'in Refah'a yönelik saldırısına kısa bir süre içerisinde başlayacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum