Nijerya ordusuna ait SİHA'lar Müslüman sivilleri vurdu: 85 ölü 60 yaralı

Nijerya ordusuna ait SİHA'lar Müslüman sivilleri vurdu: 85 ölü 60 yaralı

Nijerya ordusunun ülkenin kuzeyinde insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıda onlarca sivil öldü ve yaralandı.

Nijerya ordusuna ait bir insansız hava aracının Nijerya'nın kuzeybatısındaki bir köye düzenlediği hava saldırısında onlarca sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırı, 3 Aralık günü geç saatlerde Kaduna Eyaleti'nin Tudun Biri köyünde düzenlendi. Ordu güçleri saldırıya ilişkin detay vermezken, yerel yetkililer ve bölge sakinleri saldırıda onlarca ölü ve yaralı olduğunu ifade etti.

Kaduna Eyalet Valisi Uba Sani, "Teröristleri ve haydutları hedef alan insansız hava aracı saldırısında mevlit töreni gerçekleştiren Müslümanlar yanlışlıkla öldürüldü ve birçok kişi yaralandı" dedi ve bir soruşturma emri verdi.

Ölenler arasında akrabaları da bulunan bölge sakini İdris Dahiru saldırıda 85 kişinin öldüğünü, 60'tan fazla kişinin yaralandığını belirtti ve şunları söyledi:

"İlk bomba atıldığında evin içindeydim. Saldırıdan etkilenenlere yardım etmek için olay yerine koştuk ve ardından ikinci bir bomba atıldı. Teyzem, ağabeyimin eşi ve altı çocuğu, dört erkek kardeşimin eşleri ölenler arasındaydı. Ağabeyimin hayatta kalan küçük çocuğu dışında ailesinin tamamı öldü."

Eyalet güvenlik komiseri Samuel Aruwan, ordu yetkilileri ve toplum liderleriyle yaptığı toplantının ardından onlarca yaralının eyalet başkenti Kaduna'daki bir hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Aruwan saldırıda "çok sayıda vatandaşın öldüğünü ve bazılarının da yaralandığını" söyledi ancak ölü ve yaralı sayısını vermedi.

Nijerya ordusu ülkenin Müslümanların yaşadığı kuzey kesimlerinde cihat yanlısı gruplara ve haydutlara hava saldırılarını düzenlediğini belirtse de bu saldırılarda çoğunlukla siviller hedef alınıyor.

15 yılı aşkın süredir devam eden saldırılarda binlerce sivilin öldürüldüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.