Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Rus paralı askerlere saldırı

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Rus paralı askerlere saldırı

Rus Wagner özel güvenlik şirketine bağlı iki paralı asker, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Wagner özel askeri şirketine bağlı iki paralı asker, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, Ouham-Pende bölgesindeki Bossemptele ilinde pusuya düşürülen iki Rus paralı asker, 'Değişim için Yurtseverler Koalisyonu' (CPC) tarafından öldürüldü. Saldırıda ayrıca dört Rus paralı askerin de yaralandığı belirtildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti yetkilileri, Rusya ile askeri anlaşmalar yapıldığını ve bu kapsamda Rus eğitmenlerin orduya yönelik eğitimler verdiğini kabul ederken, bir yandan da Rus özel güvenlik şirketlerinin varlığını reddediyor.

Rus özel güvenlik şirketi Wagner, "Putin'in gizli ordusu" olarak da biliniyor. Çoğunluğu eski askerlerden oluşan şirketin Libya, Suriye ve Ukrayna dahil olmak üzere birçok ülkede varlık gösterdiği biliniyor.

Söz konusu bölge, altın ve maden çeşitleri açısından bir hayli zengin.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.